BdcVAC2IIAALdvn.jpg-cropped

Voor Dahl TV regisseerde en monteerde Peet diverse items van VPRO’s Studio de Jong.

De maatschappij wordt steeds meer in beeld gevangen. Fotografie is van iedereen geworden. Alles in en om ons leven, wordt vastgelegd. Daar waar de eerste foto ter wereld alleen al een uur nodig had om belicht te worden, zetten we nu het beeld stop in een split-second. De tijd staat stil. Een goede foto laat je nadenken.

Vanuit zijn eigen kleine fotogalerie in Rotterdam Fotostudio de Jong presenteert Wilfried de Jong dit documentaire-magazineprogramma over fotografie. Waarin aandacht voor allerlei vormen van fotografie: variërend van interviews met fotografen aan de hand van één sterke foto, pure vakfotografie, jonge fotografen aan het begin van hun carrière, nieuwsfoto’s, poëzie, kunst en archieven. De Jong is voortdurend op zoek naar verhalen achter een foto en staat stil bij het beeld dat hij vindt.