DRAMA

When Forever Dies

Een avondvullende archival fiction film over de strijd tussen de seksen. Verdwaald in een koninkrijk van schaduwen vechten twee geliefden om hun liefde in stand te houden, terwijl haat ze van alle kanten bekruipt.

Door De Volkskrant omschreven als “1000 films in 1”. When Forever Dies combineert op vernuftige wijze fragmenten uit stille, experimentele en educatieve films, trick films, bioscoopjournaals, propaganda, animatie, reclame en burlesque tot één meeslepend geheel. Het resultaat oogstte wereldwijd lof, was te zien op prestigieuze festivals als Thessaloniki, Film Fest Gent en Il Cinema Ritrovato en won de Publieksprijs in Bogota.

Een co-productie van Tangerine Tree & EYE Filmmuseum
Bekijk de trailer en meer op de When Forever Dies website

Schuldig of Niet?

Is geweld ooit een optie? Hoe ver mag je gaan om jezelf te verdedigen? Drie op waarheid geïnspireerde drama’s worden bekeken door een panel van veertien jongeren. Deze 3-delige serie is tot stand gekomen met medewerking van het OM, de Nederlandse Politie, rechters, advocaten en psychologen.

Omroep: BNNVARA | Productie: Skyhigh TV
Bekijk alle delen

Verkracht of Niet?

Wanneer is seksueel gedrag acceptabel en waar ligt de grens? Drie op waarheid geïnspireerde drama’s worden bekeken door een panel van veertien jongeren. Deze 3-delige serie is tot stand gekomen met medewerking van Centrum Seksueel Geweld, het OM, de Nederlandse Politie, advocaten, Rutgers en Slachtofferhulp.

Omroep: BNNVARA | Productie: Skyhigh TV
Bekijk alle delen

Out of Sync

Korte film met in de hoofdrollen Romijn Conen, Marieke de Kruijf en Beau van Erven Dorens. Vertoond op filmfestivals wereldwijd, bekroond op het I’ve Seen Films International Film Festival in Milaan en verkozen tot Vimeo Staff Pick.

Door beeld en geluid van elkaar te scheiden, schetst Out of Sync een even komisch als dramatisch portret van een op de klippen gelopen huwelijk. Een man vertrekt van huis en beseft te laat wat hij achterlaat. Is er nog tijd om zijn relatie te redden?

Productie: De Beeldbrigade
Bekijk hier de film en Making Of

Raising Cain Director’s Cut

Peet voerde de supervisie over een in september 2016 verschenen Director’s Cut van Hollywood veteraan Brian De Palma (ScarfaceMission: Impossible). Het betreft de cult klassieker Raising Cain, waarvan Peet op eigen houtje een alternatieve montage maakte op basis van De Palma’s oorspronkelijke script. Peets versie beviel De Palma zo goed dat deze internationaal op blu-ray is uitgebracht, met jubelende internationale kritieken tot gevolg. Het is de eerste keer dat een zogenaamde “fan edit” het schopt tot officiële Director’s Cut.

Productie: Universal Pictures / Shout! Factory

Loser

Voor de Week tegen Pesten op NPO3 regisseerde Peet een mini-serie met een totale lengte van 25 minuten. De films spelen zich af op een middelbare school en zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Vijf dagen achter elkaar is hetzelfde pestincident te zien vanuit verschillende perspectieven: Maandag vanuit de gepeste, dinsdag vanuit de pester, woensdag vanuit de meeloper, donderdag vanuit de leraar en op vrijdag komen alle perspectieven samen.

Omroep: KRO-NCRV | Productie: Skyhigh TV

De Pestbril (VR + 2D)

5-delige serie voor NPO Zapp’s STIP-it campagne. Peet schreef en regisseerde hiervoor acht VR-ervaringen gebaseerd op ware gebeurtenissen, nagespeeld door jonge acteurs. Kinderen en BN’ers kregen deze films vervolgens te zien door een Virtual Reality-bril om zelf te ervaren hoe het voelt om gepest te worden. De 3D-beelden werden gedraaid met een VR-camera, de televisiebeelden draaide Peet met eigen camera.
 

Omroep: EO | Productie: Skyhigh TV
Bekijk alle delen