Vierluik geproduceerd door IDTV waarin de neef van Pim Fortuyn samen met Art Rooijakkers op zoek gaat naar het erfgoed van de controversiële politicus, tien jaar nadat hij werd vermoord. Vanaf 1 maart is de serie vier donderdagen lang om half tien te zien bij de AVRO op NL 3. Meer info over Edwin Zoekt Fortuyn is te vinden op de website en Facebook.

Jean-Pierre Geelen in De Volkskrant, 9 maart 2012:

Analoog aan Lola Zoekt Brood, waarin de dochter van Herman Brood op zoek ging naar verhalen over haar vader, trok Art Rooijakkers nu op met Edwin Fortuyn, op zoek naar “niet de politicus, maar de mens achter zijn oom”.

Verbindende schakel is steeds de auto met chauffeur waarin de twee op weg zijn naar gesprekspartners als Harry Mens, Gerard Spong en onbekendere vrienden. Het resultaat is hagiografisch, maar hier en daar zijn er toch onthullende momenten. Nooit geweten dat Fortuyn volgens zijn Groningse kameraad Hans Broekhuis zes jaar in psychoanalyse is geweest om te “genezen” van zijn homoseksualiteit, door op nogal rampzalige wijze aan te rommelen met de vrouw van een hoogleraar.

Ook aardig was het lesje van couturier Oger Lusink, die Pim tot mannetje maakte: aangepaste broeken moesten hem langer en eleganter doen lijken, hoge boorden en een grove strik in de das verborgen zijn zwanenhals en verlegden het accent naar zijn hoofd.

Ontluisterend: de weerzin die Harry Mens een dag na Fortuyns dood had weten te wekken. Edwin: “Hij ging ons als familie wel eens even vertellen hoe Pim in elkaar zat. Heel storend.”

Rode draad is een brief met vragen van Edwin aan moordenaar Volkert. In het tweede deel werd verteld dat Van der G. telefonisch contact had gezocht met Edwin. In een vooruitblik werd de kijker als een ware cliffhanger de worst voorgehouden van een tweede telefoontje…