Bio (Nederlands)

Peet Gelderblom is een freelance regisseur/motion designer met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van televisie, documentaires, drama, commercials en broadcast design. Peet is een sterke verteller en conceptuele denker, een goede luisteraar en een betrouwbare kracht op elke set. Met zijn gevoel voor stijl, sfeer, drama, timing en grafisch oog voor compositie is hij de aangewezen persoon om audiovisuele content precies het gevoel te geven dat het nodig heeft.

AOHL Peet

Zijn commercial portfolio bevat werk voor cliënten als KPN, TomTom, Kijkwijzer, Autodrop, Samsung, Spotify, Buienradar, Mora, Old Amsterdam, Philips, Bosch, Canon, Crystal Clear, Rexona, Maaslander, Sportlife, Universal Pictures, Bang & Olufsen, Rabobank en Hunkemöller. “De Klos” voor Bloemen.nl, geproduceerd door In Case of Fire, haalde de shortlist van zowel de ADCN als de Young Directors Awards in Cannes.

Peets TV-werk omvat een keur aan documentaires, scripted drama, programma’s, leaders, promo’s, clips en presentaties voor zenders en omroepen als de VPRO (Fotostudio De Jong), AVROTROS (50 Ways To Kill Your Mommy, Bureau Rooijakkers & VersterLola Zoekt Brood, Edwin Zoekt Fortuyn), BNN-VARA (Je Zal Het Maar Zijn, It Gets Better), NTR (Bonte Vrouwen), SBS6/Veronica (Waar is De Mol?), Net5 (De Volgende Stap, Return to Sender, SamenWonen, Achter Gesloten Deuren), RTL4 (Help! Papa Kookt), RTL5, Talpa/Tien (station IDs, perspresentaties, Buurt op Stelten), MTV (Future Fighters), Comedy Central en Nickelodeon.

In 2007 won Peet de Socutera Award voor een commercial voor de Nederlandse Hersenstichting. Zijn station ID’s voor Talpa/Tien werden beloond met een Bronzen Button in 2006 en Waar is De Mol? was genomineerd voor de 2008 Beeld & Geluid Awards. Out of Sync, zijn korte fictie film met Romijn Conen en Beau van Erven Dorens, draaide op verscheidene festivals over de hele wereld, ontving een Special Mention Award in Milaan en werd verkozen tot Vimeo Staff Pick.

Peet was als kleine jongen al obsessief creatief–altijd aan het tekenen, schrijven, optreden, jammen of in de weer met zijn vaders Super-8 camera. Als twintiger was hij de leadzanger van de funkformatie Dirty Laundry. Hij studeerde aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam en werkte kortstondig als copywriter en desktop publisher voordat motion graphics en digitale montage hem naar het audiovisuele vakgebied trokken.

In zijn eigen tijd publiceert Peet film-gerelateerde essays op websites als Indiewire en Slant/The House Next Door. Tussen 2004 en 2008 was hij de founding editor van 24LiesASecond.com, een platform voor provocerende filmkritiek met een “underdog bite”. Zijn satirische strip Directorama , door Hollywood regisseur Don Mancini beschreven als “Doonesbury voor cineasten”, vormde een terugkerend onderdeel van het internationale tijdschrift Smallformat.

Comments are closed.